macOS High Sierra

Problemen oplossen met Safari

Als je problemen hebt met surfen op het web, kun je de onderstaande suggesties proberen.

Webpagina's worden niet weergegeven

• Controleer je internetverbinding.

• Probeer een ander programma dat de internetverbinding gebruikt, zoals Mail.

• Controleer of de kabels zijn aangesloten en of je netwerkapparaten (zoals een router) zijn ingeschakeld.

Problemen met openen van webpagina's

Als je computer is verbonden met het internet, maar je toch problemen ondervindt, wacht je enkele minuten en probeer je de webpagina vervolgens opnieuw te openen.

Zie voor meer informatie:

Problemen met het openen van een website in Safari

Problemen met het openen van een venster in Safari

Problemen met het openen van een gecodeerde webpagina

Webpagina's zijn moeilijk of niet te lezen

Als webpagina's onleesbaar of onvolledig zijn of als de tekst op de pagina te klein is, moet je mogelijk wijzigingen aanbrengen in de Safari-voorkeuren. Zie voor meer informatie:

Tekst op een webpagina bevat vreemde of ongebruikelijke tekens

Voorzieningen op een webpagina werken niet

Safari geeft geen afbeeldingen op een webpagina weer

Op webpagina's inzoomen

Zoekacties leveren geen resultaat op

Als je zoekacties niet het gewenste resultaat opleveren, kun je de zoekresultaten verbeteren door de juiste zoektermen te gebruiken.

Automatisch invullen werkt niet

Met de functie voor het automatisch invullen van formulieren worden de gegevens die je in formulieren op webpagina's invult, in Safari bewaard. Als de functie voor automatisch invullen niet werkt, moet je mogelijk de opties voor deze functie wijzigen in de Safari-voorkeuren.

Problemen bij het downloaden van bestanden

• Klik op de knop 'Toon downloads'  om de status te bekijken van de onderdelen die worden gedownload.

• Als het downloaden is onderbroken, klik je op de knop 'Hervat'  naast het bestand in de lijst om het downloaden te hervatten.

• Om een gedownload bestand in de Finder weer te geven, klik je op het vergrootglas  rechts van de naam van het bestand in de lijst met downloads.

Zie Problemen met het downloaden van een onderdeel van het web voor oplossingen voor andere problemen bij het downloaden van bestanden.

Problemen met plugins

Als bepaald pluginmateriaal (zoals videomateriaal) niet kan worden weergegeven op een webpagina, verschijnt er mogelijk een plaatsaanduiding met een knop waarin een probleem met een plugin wordt beschreven. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de plugin is verouderd, ontbreekt of wordt geblokkeerd.

Klik op de knop van de plaatsaanduiding om te zien of het probleem daarmee wordt opgelost.

Zie Ontbrekende plugins en Je wordt gevraagd om een plugin te vertrouwen of bij te werken voor meer informatie.