Touch Bar

Een functie die op sommige Mac-computers bovenaan het toetsenbord beschikbaar is. Je kunt gangbare gebaren (zoals tikken, vegen of schuiven) direct op de Touch Bar uitvoeren om instellingen te wijzigen en taken uit te voeren.

Standaard wordt in de Touch Bar de Control Strip weergegeven waarmee je onder andere de helderheid en het volume kunt instellen en Siri kunt gebruiken. Je kunt de Control Strip uitvouwen om meer instellingen weer te geven.

Andere knoppen in de Touch Bar verschillen per app of taak. Wanneer je bijvoorbeeld een playground in Swift Playgrounds opent, op de knop voor uitvoeringsopties klikt en vervolgens op de knop voor uitvoeringsopties in de Touch Bar tikt, zie je knoppen voor het uitvoeren van code.