macOS High Sierra

Foto's in een kalender ordenen

Wanneer je een kalender aanmaakt, wordt automatisch een lay-out toegewezen en worden er automatisch foto's op de pagina's van de kalender geplaatst. Je kunt de lay-out van een kalenderpagina op elk moment wijzigen. Je kunt ook de achtergrondkleur voor de pagina kiezen.

Open Foto's

De lay-out van een kalenderpagina wijzigen

1. Klik in de navigatiekolom onder 'Projecten' op een kalender.

2. Selecteer de bovenste helft van een kalenderpagina of klik dubbel op de pagina die je wilt wijzigen.

3. Klik op de knop 'Opties'  in de knoppenbalk.

4. Scrol door de beschikbare paginalay-outs en klik op de gewenste lay-out om deze te selecteren.

Het kalenderthema dat je kiest, bepaalt welke paginalay-outs beschikbaar zijn.

Een kalenderpagina aan de linkerkant en het venster met lay-outopties (met paginalay-outs) aan de rechterkant.
  5. Om de achtergrondkleur te wijzigen, klik je op een kleur in de kleurenbalk.

De grootte van een foto wijzigen of een filter toevoegen

Je kunt de grootte en de positie van een foto in het kader wijzigen. Ook kun je een filter toepassen op een foto, bijvoorbeeld om een kleurenfoto te veranderen in een zwart-witfoto.

1. Klik in de navigatiekolom onder 'Projecten' op een kalender.

2. Klik dubbel op de maand met de foto.

3. Voer een van de volgende stappen uit:

• Het formaat van een foto wijzigen: Klik dubbel op de foto die je wilt wijzigen. Sleep de schuifknop 'Zoom en snij bij' om de foto groter of kleiner te maken. Sleep de foto om deze op een andere positie in het kader weer te geven.

Het venster 'Foto-opties' met onderin de schuifknop 'Zoom en snij bij' en bovenin opties voor effecten.
    • Een foto helemaal weergeven in een kader: Klik met de Control-toets ingedrukt op de foto en kies 'Maak foto passend in kader'. (Deze optie is niet bij alle thema's beschikbaar.)

Als je deze optie kiest, worden er mogelijk witte randen weergegeven aan de lange zijden van de foto, zodat het breedste gedeelte van de foto in het kader past.

• Een foto spiegelen in een kader: Klik met de Control-toets ingedrukt op de foto en kies 'Spiegel foto'.

Als je foto's spiegelt, bestaat de kans dat tekst of logo's in de foto omgekeerd (in spiegelbeeld) worden weergegeven.

• Een filter toepassen op de foto: Klik op een filter om het filter toe te passen.

Een foto op de voorgrond of achtergrond plaatsen op een pagina

In sommige kalenderpaginalay-outs worden overlappende fotokaders gebruikt. Je kunt overlappende foto's ordenen door deze op de voorgrond of achtergrond te plaatsen.

1. Klik in de navigatiekolom onder 'Projecten' op een kalender.

2. Klik dubbel op de pagina met de foto.

3. Klik met de Control-toets ingedrukt op de foto en kies 'Plaats op voorgrond' of 'Plaats achteraan'.