tekst selecteren

Ga als volgt te werk om tekst te selecteren:

• Een of meer tekens selecteren: Klik vóór het eerste teken en sleep over de tekens die je wilt selecteren.

• Een woord selecteren: Klik dubbel op het woord.

• Een alinea selecteren: Klik drie keer in de alinea.

• Een onderdeel in een lijst selecteren: Klik op het opsommingsteken, het nummer of de letter van het onderdeel.

• Snel een stuk tekst selecteren zonder te slepen: Klik vóór het eerste teken en houd de Shift-toets op het toetsenbord ingedrukt. Klik vervolgens achter de tekst die je wilt selecteren. Het is mogelijk om slechts enkele tekens of een grote hoeveelheid tekst uit meerdere alinea's of op meerdere pagina's te selecteren.

• Niet-aaneengesloten tekst selecteren: Houd de Command-toets ingedrukt en selecteer twee of meer niet-aangrenzende woorden of tekstblokken.

Opmerking: In een opmerking is het niet mogelijk om niet-aaneengesloten tekst te selecteren.

Je kunt een bereik met aaneengesloten tekst of meerdere niet-aaneengesloten tekstblokken alleen binnen hetzelfde gedeelte van een document selecteren, bijvoorbeeld binnen de hoofdtekst van het document of binnen één tekstvak, vorm of tabelcel.

Om alle tekstselecties ongedaan te maken, klik je ergens op de pagina buiten een selectie. Om een deel van de niet-aaneengesloten selecties ongedaan te maken, houd je de Command-toets ingedrukt en selecteer je de tekst die je wilt uitsluiten.