tekst selecteren

Als de tekst in een tabelcel staat, moet je op de cel klikken voordat je de tekst kunt selecteren.

• Een of meer tekens selecteren: Klik vóór het eerste teken en sleep over de tekens die je wilt selecteren.

• Een woord selecteren: Klik dubbel op het woord.

• Een alinea selecteren: Klik drie keer in de alinea.

• Een onderdeel in een lijst selecteren: Klik op het opsommingsteken, het nummer of de letter van het onderdeel.

• Een stuk tekst selecteren: Klik vóór het eerste teken en houd de Shift-toets op het toetsenbord ingedrukt. Klik vervolgens achter de tekst die je wilt selecteren. Het is mogelijk om slechts enkele tekens of een grote hoeveelheid tekst uit meerdere alinea's of op meerdere pagina's te selecteren.

Opmerking: Als je op een plaatsaanduiding voor tekst klikt, wordt het hele tekstblok geselecteerd.