inloggen met een Apple ID

Als je iCloud gebruikt voor het bewaren en openen van e-mail, foto's en documenten, of voor voorzieningen als Zoek mijn, moet je met je Apple ID inloggen op je apparaat.

Als je ooit iets hebt gekocht via de iTunes Store, de App Store, de Apple TV-app of de Book Store, heb je een Apple ID. Als je je Apple ID bent vergeten of weet dat je geen Apple ID hebt, tik je op een van de links onder de inlogvelden voor iCloud om je Apple ID of wachtwoord op te vragen of om een Apple ID aan te maken.

Voer een van de volgende stappen uit om in te loggen:

• Op een Mac: Kies Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren', klik op 'Log in' en volg de instructies.

• Op een iPhone of iPad: Tik in het beginscherm op 'Instellingen' en op 'iCloud'.

• Op het web: Ga naar iCloud.com.

• Op een Windows-computer: Klik in Windows 7 of hoger op de iCloud-app of -tegel op het Start-scherm of kies 'iCloud' uit het Start-menu.

Als je je Apple ID of het bijbehorende wachtwoord bent vergeten, ga je naar de Apple ID-website om de gegevens te herstellen.

Als je een document dat iemand met jou heeft gedeeld niet kunt openen, kan het zijn dat het e-mailadres of telefoonnummer waarmee je bent uitgenodigd niet aan je Apple ID is gekoppeld. Log in met je Apple ID en volg de instructies om je e-mailadres of telefoonnummer te verifiëren en aan je Apple ID te koppelen. Log hierna in met het primaire e-mailadres of telefoonnummer dat aan je Apple ID is gekoppeld.

Opmerking: Als je geen ander e-mailadres aan je Apple ID wilt koppelen, kun je de eigenaar van het gedeelde document vragen om je nogmaals uit te nodigen met een e-mailadres of telefoonnummer dat al aan je Apple ID is gekoppeld.