objecten selecteren

Je kunt een van de objecten of meerdere objecten tegelijk selecteren.

Eén object selecteren

Een tekstvak, afbeelding, afbeeldingen galerie of vorm: Klik op het object. Selectiegrepen (bijvoorbeeld, blauwe stippen rond een tekstvak) verschijnen om aan te geven dat het object geselecteerd is. (Als je probeert een tekstvak of vorm te selecteren en het invoegpunt ligt er binnenin, moet je eerste buiten het object klikken voordat je het kunt selecteren.)

Een regelgebonden object: Als het regelgebonden object in de hoofdtekst staat, klik je erop, als het in een tekstvak of vorm staat, dubbelklik je erop. Er verschijnen drie selectiegrepen om aan te geven dat het object geselecteerd is (je moet mogelijke het object van formaat veranderen om ze te kunnen zien).

Een tabel: Klik op de tabel en klik vervolgens op het vierkant in de linkerbovenhoek van de tabelrand. (Je kunt ook buiten de tabel klikken zodat er geen tabelcellen geselecteerd worden en vervolgens Shift + klik op een tabel om deze te selecteren.) Er verschijnt een blauwe rand rond de tabel die aangeeft dat hij is geselecteerd.

Als je geen selectiegrepen of een blauw omlijning ziet, kan het object vergrendeld zijn. In dit geval moet je het ontgrendelen voordat je het kunt selecteren.

Meerdere objecten selecteren

• Op een Mac: Selecteer een object en houd vervolgens de ‘Command’-toets ingedrukt terwijl je op andere objecten klikt.

• Op een Windows-computer: Selecteer een object en houd vervolgens de ‘Command’-toets ingedrukt terwijl je op andere objecten klikt.