sectie

Met secties kun je tekstverwerkingsdocumenten onderverdelen in bijvoorbeeld hoofdstukken van een boek of segmenten van een verslag. Zo kan voor de verschillende componenten van de inhoud andere opmaak worden ingesteld. Elke sectie kan een andere paginanummering, andere kop- en voetteksten en een andere achtergrond hebben.

Standaard horen alle pagina’s in een nieuw, leeg tekstverwerkingsdocument tot dezelfde sectie tot je specifiek meer secties toevoegt aan je document.

Je kunt in de weergave Paginaminiaturen zien welke pagina’s er bij dezelfde sectie horen. Klik op de knop 'Weergave' in de knoppenbalk, kies 'Paginaminiaturen' en klik vervolgens op een paginaminiatuur in de zijbalk. Alle paginaminiaturen die tot dezelfde sectie behoren krijgen een markering.

Opmerking: In paginalay-outdocumenten vormt elke pagina een eigen sectie, die je niet verder kunt verdelen in nog meer secties.