sectie

Een sectie is een gedeelte een document, zoals een hoofdstuk, waar je opmaak op kunt toepassen die anders is dan de rest van het document. Elke sectie kan bijvoorbeeld andere marges, paginanummers, kop- en voetteksten en achtergrondafbeeldingen hebben. Afhankelijk van het document kan een sectie een of meer pagina’s omvatten.

• Als je tekstverwerkingsdocument slechts één pagina lang is, heeft dit document een sectie van één pagina. Als je document meerdere pagina's bevat, maken alle pagina’s deel uit van dezelfde sectie, tenzij je specifiek extra secties aan je document toevoegt.

Je kunt in de weergave Paginaminiaturen zien welke pagina’s er bij dezelfde sectie horen. Klik op de knop 'Weergave' in de knoppenbalk, kies 'Paginaminiaturen' en klik vervolgens op een paginaminiatuur in de zijbalk. Alle pagina’s in dezelfde sectie krijgen een markering.

• In paginalay-outdocumenten is elke pagina automatisch een sectie; je kunt de inhoud op een pagina niet verdelen in meerdere secties.