zijbalk

Navigatiekolommen, de zijbalken, zijn de gebieden rechts en links van je document die je naar behoefte kunt sluiten en openen voor toegang tot opmaakregelaars, paginaminiaturen en meer. Om een zijbalk te openen voer je een van de volgende handelingen uit:

• Klik op de knop 'Weergave' in de knoppenbalk en kies vervolgens 'Toon paginaminiaturen'. Je kunt op een miniatuur klikken om te kijken welke pagina’s bij een sectie in een tekstverwerkingsdocument horen, of de miniaturen slepen om pagina’s in een paginalay-outdocument opnieuw te ordenen.

• Klik op de knop ‘Opmaak’ in de knoppenbalk. Wanneer de knop 'Opmaak' is geselecteerd, toont de zijbalk regelaars voor de opties die er in het document zijn geselecteerd. Bijvoorbeeld, als er tekst is geselecteerd kun je de regelaars zien voor het wijzigen van het lettertype, de lettergrootte of de stijl. In een paginalay-outdocument toont de zijbalk paginalay-outregelaars als er niets is geselecteerd.

• Klik op de knop 'Document’ in de knoppenbalk. Wanneer de knop 'Document' is geselecteerd, toont de zijbalk de regelaars voor opmaak van het document, zoals paginarichting, en positie van kop- en voetteksten.

Als de Opmaak of Document zijbalk al open staat, wordt deze zijbalk gesloten als je weer op de knop klikt.

Om de zijbalk met paginaminiaturen te sluiten klik je op de knop 'Weergave' , vervolgens kies je 'Verberg paginaminiaturen'.