zijbalk

De zijbalk is het gebied rechts van je document waar je de instelling voor het document of het huidige geselecteerde object kunt kiezen. De zijbalk is uitsluitend zichtbaar als de knop ‘Opmaak’ of ‘Document’ is geselecteerd in de knoppenbalk.

• Wanneer de knop 'Opmaak' is geselecteerd, toont de zijbalk regelaars voor de opties die er in het document zijn geselecteerd. Bijvoorbeeld, als er tekst is geselecteerd kun je de regelaars zien voor het wijzigen van het lettertype, de lettergrootte of de stijl. Uitsluitend in een paginalay-outdocument toont de zijbalk paginalay-outregelaars als er niets is geselecteerd.

• Wanneer de knop 'Document' is geselecteerd, toont de zijbalk de regelaars voor opmaak van het document, zoals paginarichting, en positie van kop- en voetteksten.

De knop 'Opmaak' is geselecteerd in de knoppenbalk en het lettertype, de uitlijning, tabelstijl, kleur en andere tekstopmaakregelaars verschijnen in de zijbalk rechts van het document.