alineastijlen

Een alineastijl is een reeks kenmerken, zoals lettergrootte en kleur, die je snel op een hele alinea kunt toepassen. Alineastijlen zorgen ervoor dat de tekst in je document er consistent uitziet. Je kunt bijvoorbeeld de stijl 'Koptekst' toepassen op iedere kop in plaats van elke koptekst afzonderlijk deze opmaak te geven. Met Pages voor iCloud kun je tevens een inhoudsopgave genereren op basis van de alineastijlen die op je document zijn toegepast.

Alineastijlen verschijnen in de navigatiekolom 'Opmaak'  rechts van je document. Als je de navigatiekolom niet ziet, klik je op de knop 'Opmaak'  in de knoppenbalk.

Het venstermenu 'Alineastijlen' in de navigatiekolom 'Opmaak'. De Koptekst alineastijl, een rood, vetgedrukt lettertype is geselecteerd.