tekst selecteren

• Een woord, alinea of tekstblok selecteren: Klik dubbel op een woord, klik drie keer op een alinea of sleep over tekst.

Als de tekst in een tekstvak, vorm of tabelcel, een tekstveld voor een titel of bijschrift of een tekstveld voor kop- of voettekst staat, klik je eerst dubbel op het object of het tekstveld en selecteer je vervolgens de gewenste tekst.

Tip: Om snel een stuk tekst te selecteren (zonder te slepen), klik je vóór het eerste teken en houd je de Shift-toets op het toetsenbord ingedrukt. Klik vervolgens achter de tekst die je wilt selecteren.

• Niet-aaneengesloten tekst selecteren: Houd de Command-toets ingedrukt en selecteer twee of meer niet-aangrenzende woorden of tekstblokken.

Je kunt een bereik met aaneengesloten tekst of meerdere niet-aaneengesloten tekstblokken alleen binnen hetzelfde gedeelte van een document selecteren, bijvoorbeeld binnen de hoofdtekst van het document of binnen één tekstvak, vorm of tabelcel.

Om alle tekstselecties ongedaan te maken, klik je ergens op de pagina buiten een selectie. Om een deel van de niet-aaneengesloten selecties ongedaan te maken, houd je de Command-toets ingedrukt en selecteer je de tekst die je wilt uitsluiten.