functiekiezer

In Pages voor iCloud kun je met de functiekiezer vooraf gedefinieerde functies aan een cel of formule in een cel toevoegen. Om de functiekiezer te openen, selecteer je een tabelcel en daar typ je het isgelijkteken (=) in. De functiekiezer (hieronder afgebeeld) wordt geopend in de navigatiekolom 'Opmaak'  aan de rechterkant.

Als je de navigatiekolom niet ziet, klik je op de knop 'Opmaak'  in de knoppenbalk.

Er wordt een isgelijkteken in een tabelcel weergegeven, de knop 'Opmaak' is geselecteerd in de knoppenbalk en de functiekiezer wordt weergegeven in de navigatiekolom 'Opmaak' aan de rechterkant. De functie absolute waarde is geselecteerd. Onder de lijst functies wordt een beschrijving van de functie weergegeven.