AAC

Advanced Audio Coding (ook wel MPEG-4 genoemd), een standaardmethode voor het comprimeren en coderen van digitale audio. AAC-bestanden kunnen worden afgespeeld op de iPhone, iPad en iPod.

De kwaliteit van bestanden die met AAC zijn gecodeerd, is bijna net zo goed als de kwaliteit van audio-cd's. Het geluid is net zo goed of beter als dat van mp3-bestanden die met dezelfde of zelfs een hogere bitsnelheid zijn gecodeerd. Een 128-kbps AAC-bestand klinkt bijvoorbeeld net zo goed als of zelfs beter dan een 160-kbps mp3-bestand. Omdat de bitsnelheid lager is, is het AAC-bestand bovendien kleiner dan het mp3-bestand.

Als je audiobestanden op de harde schijf of je apparaat bewaart met de AAC-structuur, kun je meer bestanden bewaren. Met de instelling 'Hoge kwaliteit' wordt er voor AAC-bestanden ongeveer 1 MB schijfruimte per minuut gebruikt.