Apple Lossless

Een door Apple ontwikkelde methode voor het comprimeren van muzieknummers om digitale muziekbestanden te maken. Apple Lossless-bestanden kunnen worden afgespeeld op de iPhone, iPad, bepaalde iPod-modellen en in apps die QuickTime ondersteunen. Apple Lossless gebruik je om nummers op een hoogwaardig audiosysteem zonder kwaliteitsverlies te kunnen beluisteren en om kwalitatief hoogwaardige audio-cd's met geïmporteerde nummers te kunnen branden.

Voor Apple Lossless-bestanden wordt ongeveer 5 MB schijfruimte per minuut gebruikt.