Welkom bij Mail

Op de Mac kun je op één plek e-mail voor al je e-mailaccounts versturen, ontvangen en beheren.

Het venster van Mail met de berichtenlijst en een bericht met afbeeldingen in het voorvertoningsgebied.
Het paneel voor het toevoegen van e-mailaccounts aan Mail.

Nooit meer e-mail missen

Als je Mail configureert met je e-mailaccounts (bijvoorbeeld accounts van iCloud, Google en Exchange, of van je werk of school), worden al je berichten op één plek weergegeven, zonder dat je hoeft in te loggen bij verschillende websites. Om in Mail een account toe te voegen, kies je 'Mail' > 'Voeg account toe'.

Mail in Split View, met het venster van Mail met de berichtenlijst naast het venster voor het opstellen van een bericht.

Tegelijkertijd berichten lezen en schrijven

Als je Mail schermvullend gebruikt, worden berichten in Split View geopend en naast de berichtenlijst weergegeven. Je kunt alles zien zonder heen en weer te schakelen tussen verschillende vensters. Om in de schermvullende weergave te werken, klik je op de knop voor de schermvullende weergave linksboven in het venster van Mail.

Het venster voor het opstellen van een bericht in Mail, met een nieuw bericht waarin een sjabloon en een foto worden gebruikt.

Communiceren met flair

Mail biedt sjabloonthema's waarmee je je berichten heel eenvoudig een persoonlijk tintje geeft. Als je een bericht gaat opstellen, klik je op de knop 'Sjablonen' om de thema's (zoals 'Verjaardag' en 'Beterschap') te bekijken of om zelf een thema aan te maken.

Het venster van Mail met "trip" in het zoekveld en 'Beste resultaten' boven aan de zoekresultaten in de berichtenlijst.

Snel e-mails zoeken

Soms is het lastig om een e-mailbericht in de postbus 'Inkomend' terug te vinden. Met Mail vind je snel het gewenste bericht door in het zoekveld te typen wat je zoekt. De meest relevante berichten staan bovenaan, bij 'Beste resultaten'.