e-mailaccounttypen

Je kunt verschillende soorten e-mailaccounts gebruiken in Mail. Enkele voorbeelden van veelgebruikte accounttypen zijn:

• iCloud-accounts: Met een iCloud-account kun je Mail gebruiken op je Mac en heb je direct toegang tot je berichten en postbussen op je andere apparaten waarop je iCloud Mail gebruikt.

• IMAP-accounts: Met dit type e-mailaccount worden berichten op een e-mailserver bewaard totdat je ze verwijdert. Als je met je account verbinding maakt met de server, wordt de account gesynchroniseerd, zodat de berichten op je Mac overeenkomen met die op de server. Berichten zijn toegankelijk vanaf verschillende computers en locaties waar je de account gebruikt.

• Microsoft Exchange-accounts: Dit type account is vergelijkbaar met een IMAP-account. Berichten worden bewaard op een e-mailserver en zijn toegankelijk vanaf verschillende computers en locaties waar je de account gebruikt. Je kunt met enige beperkingen markeringen gebruiken in een Exchange-account.

Om een Exchange-account in Mail te kunnen configureren, moet de Exchange-server EWS (Exchange Web Services) ondersteunen. Neem voor meer informatie contact op met je serverbeheerder.

• POP-accounts: Bij POP-accounts worden berichten bewaard op een e-mailserver en naar je Mac gedownload wanneer je bij je account inlogt. De berichten blijven op de server staan totdat ze van de server worden verwijderd.