macOS High Sierra

Dvd's en cd's delen

Als je Mac geen optische-schijfeenheid heeft, kun je de schijfeenheid van een andere computer delen via 'Dvd- of cd-deling'. Dit kan alleen als beide computers zich in hetzelfde netwerk bevinden.

Een dvd- of cd-eenheid delen

Je kunt de optische-schijfeenheid van een Mac of Windows-computer delen.

Dit is mogelijk met een Windows-computer met Windows XP Service Pack 2 of hoger, Windows 7, Windows 8 of Windows 10. Je moet Dvd- of cd-deling-configuratie versie 1.0 voor Windows installeren.

• Op een Mac: Open het paneel 'Delen' in Systeemvoorkeuren (kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Delen') en schakel het aankruisvak 'Dvd- of cd-deling' in. Als je wilt dat er een bericht verschijnt zodra een andere computer toegang zoekt tot de optische-schijfeenheid, selecteer je 'Vraag voordat anderen mijn dvd-eenheid mogen gebruiken'.

Open het paneel 'Delen' in Systeemvoorkeuren

• Op een Windows-computer: Open het onderdeel voor dvd- of cd-deling in het Configuratiescherm en selecteer 'Dvd- of cd-deling inschakelen'. Selecteer 'Vraag voordat anderen mijn dvd-eenheid mogen gebruiken' als je wilt dat er een bericht verschijnt zodra een andere computer toegang zoekt tot de schijfeenheid.

De dvd- of cd-eenheid van een andere computer gebruiken

1. Zorg dat Dvd- of cd-deling ook op de andere computer is geconfigureerd en plaats een schijf in de eenheid.

2. Selecteer op de Mac zonder optische-schijfeenheid 'Niet-lokale schijf' (onder 'Apparaten' in de navigatiekolom van een Finder-venster). Klik op de knop 'Vraag om gebruik' als deze verschijnt.