macOS High Sierra

Een toetscombinatie werkt niet

Het is mogelijk dat toetscombinaties voor een bepaald programma een conflict geven met de toetscombinaties van een ander programma. Met Command + spatiebalk kun je bijvoorbeeld het Spotlight-menu openen, terwijl je in een ander programma met deze toetscombinatie kunt schakelen tussen verschillende invoermethoden.

1. Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Toetsenbord'.

Open het paneel 'Toetsenbord' in Systeemvoorkeuren

2. Klik op 'Toetscombinaties'. Een geel waarschuwingssymbool naast een toetscombinatie geeft aan dat de toetscombinatie een conflict veroorzaakt. Klik op de toetscombinatie en breng vervolgens de gewenste wijzigingen aan.