Finder-navigatiekolom

Finder-vensters hebben een navigatiekolom met onderdelen die je regelmatig gebruikt, zoals mappen, schijven en tags.

De navigatiekolom is standaard verdeeld in vier gedeelten.

Favorieten

In dit gedeelte staan de onderdelen die je het vaakst gebruikt, zoals AirDrop, recent gebruikte bestanden, de map 'Programma's', de map 'Documenten' en de map 'Downloads'. Je kunt andere mappen toevoegen door ze naar het gedeelte 'Favorieten' te slepen.

iCloud

In dit gedeelte staan onderdelen die automatisch in iCloud Drive worden bewaard. Als je iCloud-bureaublad en -documenten hebt ingeschakeld, vind je hier ook de map 'Bureaublad' en de map 'Documenten' in iCloud.

Locaties

In dit gedeelte vind je symbolen die de schijven van je computer, de schijven die op je Mac zijn aangesloten en de beschikbare optische-schijfeenheden vertegenwoordigen.

In dit gedeelte vind je ook de gedeelde computers en servers in het lokale netwerk, en AirPort-apparaten en Time Capsules.

Tags

Hiermee krijg je snel toegang tot alle onderdelen die een bepaalde tag hebben. Klik op een tag om de bestanden met die tag weer te geven.

Je kunt de navigatiekolom van de Finder op elk gewenst moment aanpassen. Kies in de Finder de commando's 'Finder' > 'Voorkeuren' en klik vervolgens op 'Navigatiekolom' of 'Tags'.