Finder-navigatiekolom

Finder-vensters hebben een navigatiekolom met onderdelen die je regelmatig gebruikt, zoals mappen, schijven en tags.

De navigatiekolom is standaard verdeeld in vijf gedeelten.

Favorieten

In dit gedeelte staan de onderdelen die je het meest gebruikt, zoals AirDrop, de map 'Programma's', de map 'Documenten' en iCloud Drive. Je kunt andere mappen toevoegen door ze naar het gedeelte 'Favorieten' te slepen.

iCloud

Bevat onderdelen die automatisch op iCloud Drive worden bewaard. Als je iCloud-bureaublad en -documenten hebt ingeschakeld, vind je hier ook de mappen 'Bureaublad' en 'Documenten' in iCloud.

Opmerking: Als je iCloud-bureaublad en -documenten niet hebt ingeschakeld, wordt het gedeelte 'iCloud' niet weergegeven.

Apparaten

In dit gedeelte vind je symbolen die de schijven van je computer, de schijven die op je Mac zijn aangesloten en de beschikbare optische-schijfeenheden vertegenwoordigen.

Gedeeld

In dit gedeelte vind je de gedeelde computers en servers in het lokale netwerk, en eventuele AirPort-apparaten en Time Capsules. Als de gedeelde computers en servers niet in de navigatiekolom passen, klik je op 'Alles' om de volledige lijst weer te geven.

Als het gedeelte 'Gedeeld' niet wordt weergegeven, zijn er geen servers in het lokale netwerk gedetecteerd.

Tags

Hiermee krijg je snel toegang tot alle onderdelen die een bepaalde tag hebben. Klik op een tag om de bestanden met die tag weer te geven.

Je kunt de navigatiekolom van de Finder op elk gewenst moment aanpassen. Kies in de Finder de commando's 'Finder' > 'Voorkeuren' en klik vervolgens op 'Navigatiekolom' of 'Tags'.