thuismap

Je thuismap heeft niet de naam 'Thuis', maar wordt aangegeven met je gebruikersnaam. Als op je Mac verschillende gebruikers zijn geconfigureerd, heeft iedere gebruiker een eigen thuismap. Wanneer je bent ingelogd, ziet het symbool van jouw thuismap eruit als een huis. Wanneer je bent ingelogd, ziet het symbool van jouw thuismap eruit als een huis. De andere thuismappen zien eruit als gewone mappen. Als je uitlogt en iemand anders inlogt, heeft de thuismap van die persoon het symbool van een huis.

Het symbool van de thuismap.

Je thuismap bevat mappen voor je bureaubladbestanden, downloads, afbeeldingen, documenten, films, muziek en eventuele publieke bestanden.

Opmerking: Als je iCloud-bureaublad en -documenten gebruikt, staan de mappen met je bureaubladbestanden en -documenten in het gedeelte 'iCloud' van de navigatiekolom van de Finder in plaats van in je thuismap.

Om je thuismap te openen, klik je op het bureaublad om er zeker van te zijn dat de Finder actief is en kies je vervolgens 'Ga' > 'Thuismap'.