Finder

De Finder, die wordt aangeduid met het blauwe symbool met het lachende gezicht, vormt de basis van je Mac. Met de Finder kun je vrijwel alles op je Mac ordenen en openen, bijvoorbeeld documenten, afbeeldingen, films en al je andere bestanden.

Om een Finder-venster te openen, klik je op het Finder-symbool in het Dock. Om naar de Finder te gaan zonder een venster te openen, klik je op het bureaublad.

Een blauwe pijl die naar het Finder-symbool aan de linkerkant van het Dock wijst.