Verbeterd dicteren

Dit is een voorziening van macOS waarmee je offline (zonder internetverbinding) kunt dicteren. Als Verbeterd dicteren is ingeschakeld, kun je via dicteercommando's (ook wel gesproken commando's genoemd) taken uitvoeren en je Mac besturen terwijl je tekst dicteert. In OS X 10.11 of hoger kun je ook dicteercommando's gebruiken zelfs wanneer je niet aan het dicteren bent. Hiervoor hoef je alleen maar een beginwoord voor dicteren te zeggen.

De eerste keer dat je Verbeterd dicteren inschakelt en elke keer dat je dicteertalen toevoegt, wordt er automatisch aanvullende software gedownload waarmee je de dicteervoorziening offline kunt gebruiken. De hoeveelheid vrije schijfruimte die nodig is voor het downloaden van deze software verschilt per taal. Nadat de aanvullende software is gedownload, kun je zelfs dicteren als er geen internetverbinding beschikbaar is.