stapels

Stapels op het bureaublad zorgen ervoor dat bestanden netjes geordend in groepen worden bewaard. Wanneer je een bestand bewaart op het bureaublad, wordt het automatisch toegevoegd aan de juiste stapel, waardoor je je bureaublad opgeruimd houdt. Je kunt stapels op soort (zoals afbeeldingen of pdf-bestanden), datum (zoals 'Aanmaakdatum' of 'Openingsdatum') of Finder-tags groeperen. Alle documenten op je bureaublad kunnen bijvoorbeeld worden gegroepeerd in één stapel en schermafbeeldingen in een andere stapel.

Het Dock bevat de stapel Downloads, zodat je snel onderdelen kunt vinden die je van internet hebt gedownload, die je als bijlagen hebt ontvangen of die je via AirDrop hebt geaccepteerd. Als je een map aan het Dock toevoegt, kun je ervoor kiezen de map als stapel weer te geven.