APFS

De standaardbestandssysteemstructuur voor Mac-computers, Apple File System (APFS), biedt sterke versleuteling, gedeeld ruimtegebruik, momentopnamen, snelle aanpassing van directorygrootten en verbeterde basisvoorzieningen. Hoewel APFS is geoptimaliseerd voor de flash-/SSD-opslag die in recente Mac-computers wordt gebruikt, kan het ook worden gebruikt met oudere systemen met traditionele harde schijven (HDD) en externe, rechtstreeks aangesloten opslagsystemen. In macOS High Sierra of hoger wordt APFS zowel voor opstartvolumes als voor gegevensvolumes ondersteund.

Met het APFS-bestandssysteem wordt schijfruimte op aanvraag toegewezen. Als één APFS-container (partitie) meerdere volumes heeft, wordt de vrije ruimte van de container gedeeld en kan de ruimte wanneer nodig aan een van de afzonderlijke volumes worden toegewezen. Elk volume neemt slechts een deel van de container in beslag. De beschikbare ruimte is dus de totale grootte van de container, minus de grootte van alle volumes in de container.