Snelle opties voor toegankelijkheid

Met snelle opties voor toegankelijkheid kun je toegankelijkheidsvoorzieningen snel in- of uitschakelen via een toetscombinatie, de menubalk of het bedieningspaneel.

Druk op Fn + Option + Command + F5 om het paneel met snelle opties voor toegankelijkheid te openen. Als je Mac of Magic Keyboard Touch ID heeft, kun je ook drie keer snel achter elkaar op Touch ID drukken.

Het paneel met snelle opties voor toegankelijkheid, met voorzieningen voor visuele ondersteuning, zoals kleurfilters, en fysieke en motorische ondersteuning, zoals uitgebreide toetsenbordfuncties, en voorzieningen voor horen, zoals live bijschriften.

Selecteer de voorzieningen die je wilt in- of uitschakelen en klik op 'Gereed'.

Je kunt de opties ook openen vanuit de menubalk of het bedieningspaneel door op het symbool voor snelle opties voor toegankelijkheid  te klikken. Als je het symbool niet ziet, kies je Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' en klik je vervolgens op 'Bedieningspaneel'  in de navigatiekolom. (Mogelijk moet je omlaag scrollen.)

Om in te stellen welke voorzieningen in de lijst met opties worden weergegeven, kies je Apple-menu > 'Systeeminstellingen', klik je op 'Toegankelijkheid'  in de navigatiekolom en klik je vervolgens op 'Toetscombinatie' aan de rechterkant. (Mogelijk moet je omlaag scrollen.)