invoermenu

Via het invoermenu in de menubalk heb je toegang tot andere invoerbronnen (bijvoorbeeld Frans of Japans), de toetsenbordweergave, de tekenweergave, en de instellingen en de Help voor de invoerbron die je gebruikt.

De rechterkant van de menubalk. Het invoermenu, met Shuangpin - Vereenvoudigd als invoerbron.

Kies eerst Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' en klik op 'Toetsenbord'  in de navigatiekolom. (Mogelijk moet je omlaag scrollen.) Ga naar 'Tekstinvoer' aan de rechterkant en klik op 'Wijzig'. Het invoermenu verschijnt wanneer je een van de volgende acties uitvoert:

• Twee of meer invoerbronnen inschakelen.

• 'Toon invoermenu in menubalk' inschakelen.

Je kunt in de toetsenbordinstellingen ook instellen dat de invoerbronnen en Tekenweergave verschijnen als je op de Fn-toets of de Wereldbol-toets drukt (indien beschikbaar op het toetsenbord).