Bonjour

Bonjour is een netwerktechnologie van Apple waarmee je op eenvoudige wijze apparaten en voorzieningen in een netwerk kunt configureren en gebruiken. Aangezien apparaten en voorzieningen die met Bonjour compatibel zijn, hun beschikbaarheid in het netwerk kenbaar maken, kun je eenvoudig de apparaten en voorzieningen vinden die je wilt gebruiken. Dit geldt natuurlijk ook voor andere apps of voorzieningen die Bonjour ondersteunen. Als je bijvoorbeeld bestandsdeling inschakelt, kunnen andere macOS-gebruikers in het lokale netwerk je Mac zien.