Thunderbolt

Thunderbolt  is een technologie waarmee je andere apparaten, zoals externe beeldschermen, opslagapparaten en telefoons, op je Mac kunt aansluiten, je Mac van stroom kunt voorzien en gegevens snel kunt overzetten.

Er zijn vier versies van Thunderbolt. Afhankelijk van het model ondersteunt je Mac Thunderbolt/USB 4, Thunderbolt 3 (USB-C), Thunderbolt 2 of Thunderbolt. Zie het Apple Support-artikel De poorten op uw Mac.

Alle versies van Thunderbolt werken ook met oudere apparaten, maar je hebt dan mogelijk wel een adapter nodig, afhankelijk van je computer en het apparaat dat je wilt aansluiten. Zie het Apple Support-artikel Adapters voor de Thunderbolt 4-, Thunderbolt 3- of USB-C-poort op de Mac.