presentatorscherm

Het presentatorscherm is een afzonderlijk venster dat je tijdens het afspelen van een diavoorstelling kunt openen en als hulpmiddel bij het navigeren en presenteren kunt gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld de presentatornotities bekijken of wijzigen, een voorvertoning van de volgende dia weergeven en de looptijd van de presentatie bijhouden.

Het presentatorscherm is geopend met boven in het venster knoppen voor het openen en sluiten van het dianavigatiepaneel, weergaveopties en toetscombinaties voor de presentatie. De huidige en de volgende dia staan in het midden en onder de dia's staan in het veld met presentatornotities de notities voor de huidige dia. Aan de linkerkant van het venster staat het dianavigatiepaneel.

Om het presentatorscherm te openen, klik je op de knop 'Speel af'  in de knoppenbalk en beweeg je de aanwijzer over het midden aan de onderkant van de presentatie. Wanneer de regelaars verschijnen, klik je op de knop voor het presentatorscherm .

Opmerking: Als je overschakelt naar de schermvullende weergave (en de presentatie niet in het Keynote voor iCloud-venster afspeelt), wordt het presentatorscherm gesloten. Om het presentatorscherm te zien terwijl je de diavoorstelling in de schermvullende weergave afspeelt, moet je een apart beeldscherm op je computer aansluiten.