Apple Lossless

Een door Apple ontwikkelde methode voor het comprimeren van muzieknummers om digitale muziekbestanden te maken. Apple Lossless-bestanden kunnen worden afgespeeld op ondersteunde Apple apparaten, in iTunes voor Windows en in Apple Music voor Windows. Apple Lossless gebruik je om nummers op een audiosysteem van professionele kwaliteit te kunnen beluisteren zonder kwaliteitsverlies en om kwalitatief hoogwaardige audio-cd's met geïmporteerde nummers te kunnen branden.

Voor Apple Lossless-bestanden wordt ongeveer 5 MB aan schijfruimte per minuut gebruikt.