macOS High Sierra

De weergave van een boek wijzigen

Anders dan bij gewone boeken kun je van je iBooks de vormgeving aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld één of twee pagina's tegelijkertijd weergeven of je boeken schermvullend weergeven. Bij sommige boeken kun je onder andere ook het lettertype en de paginakleur wijzigen.

Open iBooks

• De paginaweergave wijzigen: Open het boek en kies vervolgens 'Weergave' > 'Enkele pagina' of 'Twee pagina's'.

Je kunt het boekvenster ook kleiner of groter maken totdat je één of twee pagina's ziet (sleep hiervoor de zijkanten).

• Boeken schermvullend weergeven: Klik linksbovenin op de groene knop voor de schermvullende weergave. Zie Programma's schermvullend of in Split View gebruiken voor meer informatie over de schermvullende weergave.

• De lettergrootte en lettertypestijl wijzigen: Verplaats de aanwijzer naar de bovenkant van het boek en klik op de knop 'Weergave' . Klik op een knop om de letters groter of kleiner te maken. Onder 'Lettertype boek' kun je een ander lettertype kiezen.

Als de knop 'Weergave' niet beschikbaar is, kun je het lettertype van het boek niet wijzigen.

• De paginakleur wijzigen: Verplaats de aanwijzer naar de bovenkant van het boek en klik op de knop 'Weergave'. Kies vervolgens 'Wit', 'Sepia', 'Grijs' of 'Nacht'.

Als de opties voor paginakleur niet beschikbaar zijn, kun je de paginakleur van het boek niet wijzigen.

• Alinea-uitlijning wijzigen: Kies 'iBooks' > 'Voorkeuren', klik op 'Algemeen' en selecteer 'Breek regels natuurlijk af' of 'Vul tekst uit'.

• Woordafbreking wijzigen: Kies 'iBooks' > 'Voorkeuren', klik op 'Algemeen' en schakel 'Breek woorden automatisch af' in of uit.