macOS High Sierra

Aangeschafte boeken downloaden en bijwerken

Als je een boek hebt verwijderd dat je in de iBooks Store hebt gekocht, staat het boek nog wel in iCloud en kun je het daaruit weer downloaden wanneer je verbinding hebt met het internet. Als je 'Delen met gezin' hebt geconfigureerd, kun je de boeken van je gezin ook downloaden.

Als er updates beschikbaar zijn voor je boeken, zie je de downloadknop  rechtsboven in de bibliotheek of de iBooks Store.

Open iBooks

Een boek downloaden

Zorg eerst dat je bent aangemeld met de Apple ID die je hebt gebruikt toen je het boek kocht of downloadde. Om te zien welke Apple ID je gebruikt, kies je 'Store' > 'Toon mijn Apple ID'.

Opmerking: Boeken die zijn verborgen, kunnen niet worden gedownload.

1. Klik in je bibliotheek op 'Alle boeken', kies 'Sorteer op' en kies vervolgens 'Toon iCloud-boeken'.

Als je 'Verberg iCloud-boeken' ziet, worden al je aangeschafte boeken al weergegeven.

Opmerking: Aangeschafte boeken verschijnen in je bibliotheek met een iCloud-statussymbool .

2. Klik dubbel op een boek met een iCloud-statussymbool om het boek te downloaden en te openen.

Boeken van gezinsleden downloaden

Als je 'Delen met gezin' hebt geconfigureerd, kun je de boeken van je gezinsleden ook downloaden. Zorg dat je bent aangemeld met de Apple ID die je gebruikt voor 'Delen met gezin'.

1. Klik op 'iBooks Store' (of kies 'Store' > 'Beginpagina') en klik vervolgens op 'Aankopen' onder 'Direct naar' aan de rechterkant.

2. Klik naast 'Aankopen' op je naam en kies vervolgens een ander gezinslid.

3. Klik op het iCloud-statussymbool  bij het boek dat je aan je bibliotheek wilt toevoegen en voer vervolgens je accountgegevens in.

Verborgen boeken worden niet weergegeven en kunnen niet worden gedownload. Zie Aankopen delen met je gezin voor meer informatie.

Aankopen automatisch downloaden met iBooks

Aankopen in de iBooks Store die met andere apparaten zijn gedaan, kunnen automatisch naar je Mac worden gedownload.

1. Zorg ervoor dat je bent ingelogd met je Apple ID. Om te zien welke Apple ID je gebruikt, kies je 'Store' > 'Toon mijn Apple ID'.

2. Kies 'iBooks' > 'Voorkeuren' en klik op 'Store'.

3. Schakel 'Download nieuwe aankopen automatisch' in.

Je boeken bijwerken

• Klik op de downloadknop  en kies de boeken die je wilt bijwerken of klik op 'Werk alles bij'.