macOS High Sierra

Boeken van je Mac verwijderen

Wanneer je een boek of pdf-bestand verwijdert, wordt het niet langer op je Mac bewaard.

Open iBooks

• Selecteer het boek en druk op de Delete-toets.

Als je iCloud voor iBooks gebruikt en een geïmporteerd pdf-bestand of boek verwijdert, wordt het van al je apparaten verwijderd.

Boeken die je in de iBooks Store hebt gekocht en die je van je Mac verwijdert, staan nog wel in iCloud. Ze verschijnen in je bibliotheek met een iCloud-statussymbool . Je kunt aangeschafte boeken opnieuw downloaden uit de iBooks Store of je kunt dubbel klikken op een boek in je bibliotheek met een iCloud-statussymbool. (Je moet verbinding hebben met het internet.)

Je kunt boeken die je in de iBooks Store hebt gekocht niet uit iCloud verwijderen, maar je kunt ze wel verbergen (klik op 'Sorteer op' en selecteer 'Verberg iCloud-boeken'). Zie Aangeschafte boeken verbergen als je boeken wilt verbergen, zodat ze op geen van je apparaten in je bibliotheek worden weergegeven.

Als je iCloud voor iBooks gebruikt, worden pdf's en boeken die je op een ander apparaat hebt toegevoegd automatisch naar je Mac gedownload zolang er voldoende opslagruimte beschikbaar is op de Mac. Om het automatisch downloaden uit te schakelen, moet je iCloud voor iBooks uitschakelen. Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'iCloud'. Klik op 'Opties' naast 'iCloud Drive' (zorg dat 'iCloud Drive' is ingeschakeld) en schakel 'iBooks' uit.