FaceTime Help

Welkom bij FaceTime

Hiermee kun je video- en audiogesprekken voeren met vrienden en familie die een iPhone, iPad, iPod touch of Mac hebben.

Twee vrienden die een FaceTime-videogesprek voeren met een stel. De twee vrienden, die een MacBook gebruiken, zien het stel in het hoofdvenster en zichzelf in het beeld-in-beeldvenster linksboven in het scherm. Het stel gebruikt de iPhone en ziet de vrienden in het hoofdvenster en zichzelf in de hoek bovenin.
Het FaceTime-venster voordat een gesprek wordt gestart. Linksboven zie je een zoekveld waarin "Sarah" is getypt en daaronder zie je een lijst met zoekresultaten met contactpersonen die Sarah heten. Naast iedere contactpersoon staan knoppen om een video- of audiogesprek te starten. Rechts zie je wat de camera laat zien: twee mensen die klaar zijn om een gesprek te voeren.

Zien met wie je praat

Of je nu thuis of onderweg bent, met FaceTime kun je je familie en vrienden zien wanneer je met ze praat. Voer hun contactgegevens in en klik op Videoknop of op Audioknop.

Rechtsboven in het scherm van de Mac verschijnt een melding om aan te geven dat via je iPhone een telefoongesprek wordt gevoerd.

Bellen met je Mac

Als je een iPhone hebt, kun je ook rechtstreeks via je Mac telefoneren. Zodra je op de Mac bellen via iPhone hebt geconfigureerd, kun je bellen vanuit diverse programma's, zoals Safari en Agenda. Klik hiervoor op Telefoonknop.

In het FaceTime-venster zie je een springende man die een videogesprek voert met een andere man. Onder in het FaceTime-venster staan drie knoppen: de Live Photo-knop, waarop de man kan klikken om een Live Photo van het moment te maken, en de knoppen om het gesprek te beëindigen of het geluid uit te zetten.

Bijzondere momenten vastleggen

Tijdens een videogesprek kun je een Live Photo nemen van degene met wie je praat. Klik op LivePhoto-knop.

Lees meer over het voeren van videogesprekken, telefoneren vanaf je Mac en het nemen van een Live Photo.