Schijfhulpprogramma Help

Welkom bij Schijfhulpprogramma

Met Schijfhulpprogramma kun je schijven beheren, volumes toevoegen en beheren en RAID-schijvensets beheren.

Drie volumes in de APFS-container in de navigatiekolom van Schijfhulpprogramma.

Automatisch schijfruimtebeheer voor meerdere volumes in macOS

Met Apple File System (APFS), het bestandssysteem in macOS High Sierra, wordt vrije ruimte automatisch aan volumes toegewezen, zodat je de grootte van de volumes niet handmatig hoeft te beheren. Om te controleren of de volumes tijdens de installatie van macOS High Sierra zijn bijgewerkt naar APFS, selecteer je een volume in de navigatiekolom van Schijfhulpprogramma. In het midden van het venster zie je nu de structuur van het volume.

De optie 'APFS (gecodeerd)' in het venstermenu 'Structuur'.

Optimale beveiliging van je externe opslagapparaten

Als je een nieuw flashapparaat of een nieuw extern opslagapparaat gaat gebruiken, kun je het apparaat als APFS formatteren en het met een wachtwoord coderen om de inhoud te beveiligen. Selecteer het apparaat in de navigatiekolom, klik op de knop 'Wis', klik op het venstermenu 'Structuur' en kies 'APFS (gecodeerd)'.

Het dialoogvenster 'Schijf-EHBO' in de knoppenbalk van Schijfhulpprogramma.

Een schijf controleren

Als je problemen met een schijf ondervindt, kun je met Schijfhulpprogramma controleren of de schijf naar behoren werkt en eventuele problemen verhelpen. Selecteer een schijf of volume in de navigatiekolom en klik op de knop 'Schijf-EHBO'.