De structuur Mac OS Uitgebreid

De structuur Mac OS Uitgebreid (journaled) is het standaardbestandssysteem voor macOS Sierra en eerdere versies. Dit systeem gebruikt een journalingtechniek om de integriteit van een hiërarchisch bestandssysteem te waarborgen en biedt een coderingsoptie waarmee je gegevens op een schijf kunt beveiligen.

In macOS High Sierra is dit systeem vervangen door Apple File System (APFS), het standaardbestandssysteem voor Mac-computers met SSD-schijven (Solid State Drive).