menubalk

De menubalk bevindt zich boven in het scherm van de Mac. Aan de linkerkant van de menubalk staan het Apple-menu  en appmenu's. Aan de rechterkant van de menubalk kunnen statusmenu's, zoals wifi, en Spotlight  en Siri  staan. Via het paneel 'Dock en menubalk' in Systeemvoorkeuren kun je instellen welke onderdelen worden weergegeven. Het bedieningspaneel  en het berichtencentrum (klik op de datum en tijd) zijn altijd beschikbaar in de menubalk.