macOS High Sierra

Windows van je Mac verwijderen

Met behulp van het programma Boot Camp-assistent kun je Windows van je Mac verwijderen.

WAARSCHUWING: Maak een reservekopie van alle belangrijke gegevens op de Windows-partitie voordat je Windows verwijdert. De Windows-partitie wordt definitief gewist.

1. Start de Mac op met macOS.

2. Stop alle actieve programma's en zorg dat er geen andere gebruikers zijn ingelogd.

3. Open Boot Camp-assistent en klik op 'Ga door'.

4. Als de stap 'Taken selecteren' verschijnt, selecteer je 'Verwijder Windows 7 of hoger' of 'Verwijder Windows 10 of hoger' en klik je op 'Ga door'.

5. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Als je Mac een enkele interne schijf heeft, klik je op 'Herstel'.

• Als je Mac meerdere interne schijven heeft, selecteer je de Windows-schijf. Vervolgens selecteer je 'Herstel schijf als één macOS-partitie' en klik je op 'Ga door'.