Gebruikershandleiding Automator

voor macOS Mojave

Een Automator-takenreeks met vier taken.

Terugkerende taken door de Mac laten uitvoeren

Als je meerdere bestanden op dezelfde manier wilt wijzigen en bijvoorbeeld bestandsnamen of de grootte van afbeeldingen wilt aanpassen, of als je belangrijke bestanden wilt archiveren of er een reservekopie van wilt maken, kun je een aangepaste takenreeks aanmaken en je Mac het werk voor je laten doen.

Een takenreeks aanmaken

Het Automator-venster met de taak 'Voer AppleScript uit'.

Zelf scripts voor taken aanmaken

Als je een taak wilt automatiseren die niet in de lijst met ingebouwde taken voorkomt, kun je zelf scripts, zoals AppleScript- en JavaScript-scripts, en shellcommando's aan je takenreeks toevoegen. Voeg hiervoor de gewenste scripttaak aan je takenreeks toe en geef vervolgens de scriptcode of shellcommando's op.

AppleScript-scripts gebruiken

Om door de gebruikershandleiding voor Automator te bladeren, klik je op 'Inhoudsopgave' boven aan de pagina.