mobielapparaatbeheer (MDM)

Een voorziening waarmee je ingeschreven apparaten op afstand kunt beheren. Nadat een apparaat is ingeschreven, kun je de MDM-oplossing via het netwerk gebruiken om instellingen te configureren en andere taken uit te voeren op het apparaat, zonder dat hiervoor de tussenkomst van de gebruiker nodig is. Mobielapparaatbeheer wordt ondersteund op Mac-computers met OS X 10.7 of hoger, op iOS-apparaten met iOS 5 of hoger en op Apple TV met tvOS 10.2 of hoger.

Om apparaatbeheer mogelijk te maken, worden apparaten via een configuratieprofiel bij een MDM-oplossing ingeschreven. Dit kan rechtstreeks door de gebruiker worden gedaan. Apparaten die eigendom van de organisatie zijn, kunnen automatisch bij MDM worden ingeschreven via Apple School Manager of Apple Business Manager. Wanneer een beheerder een MDM-beleidsinstelling doorvoert of een MDM-optie of -commando uitvoert, ontvangt het apparaat een melding via de Apple Push Notification-service (APNs). Apparaten kunnen overal ter wereld APNs-berichten ontvangen, zolang ze maar een netwerkverbinding hebben.

Ook kun je via MDM apps en boeken distribueren, beheren en configureren die via Apple School Manager of Apple Business Manager zijn aangeschaft of intern zijn ontwikkeld.

Raadpleeg de Implementatiehandleiding voor iPhone en iPad en de Implementatiehandleiding voor Mac voor meer informatie over grootschalige implementaties van Apple apparaten.