Een raster over het bureaublad met daarin de geopende Mail-app. Het raster verdeelt het bureaublad in zeven kolommen en vier rijen, en elke cel is genummerd van 1 tot en met 28. Het feedbackvenster bevindt zich rechts van het Mail-venster.

Stembediening

Met stembediening kun je met gesproken commando's onder andere door het bureaublad en apps navigeren, met de inhoud van het scherm werken en tekst dicteren en wijzigen.

Aan de slag met stembediening

Het beginpaneel van Schakelbediening is uitgerust met knoppen waarmee je van links naar rechts het volgende regelt: toetsenbord, aanwijzer, Dock, menubalk, systeemregelaars, aangepaste panelen, schermlocatie en andere apparaten.

Schakelbediening

Met schakelbediening kun je een hulpapparaat gebruiken en daarmee gemakkelijker tekst invoeren, navigeren, met onderdelen op het scherm werken en je Mac bedienen.

Schakelbediening gebruiken

Het toegankelijkheidstoetsenbord met typesuggesties bovenaan. Onderaan staat een rij knoppen voor systeemregelaars waarmee je bijvoorbeeld de helderheid van het scherm kunt aanpassen en de Touch Bar op het scherm en aangepaste panelen kunt weergeven.

Toegankelijkheids­toetsenbord

Met het toegankelijkheids­toetsenbord op het scherm (met stilhoudbediening) kun je tekst invoeren en je Mac bedienen zonder een echt toetsenbord te gebruiken. Ook kun je dan muisacties uitvoeren met oog- of hoofdtrackingtechnologie.

Het toegankelijkheidstoetsenbord gebruiken

Een venster met de panelenset, met links een lijst met toetsenbordpanelen en rechts knoppen en groepen in een paneel.

Paneeleditor

Met de paneeleditor kun je aangepaste panelen aanmaken voor gebruik met schakelbediening of het toegankelijkheidstoetsenbord op de Mac.

De paneeleditor gebruiken

Om in de gebruikershandleiding voor stembediening, schakelbediening en het toegankelijkheidstoetsenbord te zoeken, klik je op 'Inhoudsopgave' bovenaan de pagina of typ je een of meer woorden in het zoekveld.

Ga naar de Apple website Support voor toegankelijkheid voor meer informatie.