Als je dubbele activiteiten in je iCloud-agenda hebt

Als je na de configuratie van iCloud-agenda dubbele agenda's of activiteiten ziet op je iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc, volg je deze stappen.

Afmelden voor agenda's op je iPhone

Lees hier wat je moet doen als je ongewenste agenda-uitnodigingen of activiteitmeldingen op je iPhone ontvangt.

Agenda's verbergen en weer zichtbaar maken op je iPhone, iPad, iPod touch of Mac

Agenda's verbergen en weer zichtbaar maken in de Agenda-app op je iPhone, iPad of iPod touch:

1. Tik op 'Agenda's'.

2. Schakel het aankruisvak van de agenda in de lijst 'Agenda' in of uit om de activiteiten in een agenda weer te geven of te verbergen.

Agenda's verbergen en zichtbaar maken in de Agenda-app op je Mac:

1. Selecteer 'Weergave' > 'Toon agendalijst'.

2. Schakel het aankruisvak van de agenda in de lijst 'Agenda' in of uit om de activiteiten in een agenda weer te geven of te verbergen. Om activiteiten in alle agenda's weer te geven of te verbergen, druk je op de Command-toets terwijl je het aankruisvak van een agenda in- of uitschakelt.

De kalender met feestdagen en verjaardagen verbergen en weer zichtbaar maken

Feestdagen en verjaardagen verbergen en weer zichtbaar maken in de Agenda-app op je iPhone, iPad of iPod touch:

1. Tik op 'Feestdagen en verjaardagen' om nationale feestdagen en verjaardagen uit Contacten op te nemen bij je activiteiten.

2. Selecteer of deselecteer 'Toon feestdagen' of 'Toon verjaardagskalender'.

Feestdagen en verjaardagen verbergen en weer zichtbaar maken in de Agenda-app op je Mac:

1. Selecteer 'Agenda' > 'Voorkeuren' en klik vervolgens op 'Algemeen'.

2. Selecteer of deselecteer 'Toon verjaardagskalender'.

Als je meerdere verjaardagen voor een contactpersoon op je iPhone, iPad of iPod touch ziet, controleer dan of je meer dan één contactpersoonkaart hebt voor die specifieke persoon. Open de Contacten-app, tik bovenin op het zoekveld en voer de naam van de contactpersoon in. Als er meerdere resultaten zijn voor dezelfde contactpersoon, tik je op de contactpersoon en vervolgens op 'Wijzig' om de contactgegevens te beheren, te verwijderen of samen te voegen.

Lokale agenda's verwijderen op je Mac- of Windows-pc

Lokale agenda's op je Mac verwijder je als volgt:

1. Maak een kopie van de gegevens in de iCloud-agenda.

2. Klik in het gedeelte 'Op mijn Mac' op de agenda die je wilt verwijderen.

3. Je kunt de agenda op twee manieren verwijderen:

• Kies 'Wijzig' > 'Verwijder'.

• Klik met de rechtermuisknop en selecteer 'Verwijder'.

Lokale agenda's op je pc verwijder je als volgt:

1. Maak een kopie van de gegevens in de iCloud-agenda.

2. Klik in 'Mijn agenda's' op de pc rechts op de agenda die je wilt verwijderen en kies 'Verwijder agenda'. Je kunt de standaardagenda in Outlook niet verwijderen. Andere agenda's kun je wel verwijderen, als je daartoe bevoegd bent.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.