Als je iCloud- of Safari-bladwijzers niet worden gesynchroniseerd

Meer informatie over wat je kunt doen als je problemen hebt met je iCloud-bladwijzers of -leeslijst. Als je bijvoorbeeld een onopzettelijk verwijderde bladwijzer wilt terughalen of wijzigingen aanbrengt in je webbrowser die niet worden doorgevoerd op je andere apparaten, kunnen we je helpen.

Voordat je aan de slag gaat

• Controleer op de pagina Systeemstatus of er problemen met iCloud-bladwijzers zijn; misschien is het apparaat niet de oorzaak van het probleem.

• Zorg ervoor dat de datum en tijd op je iOS-apparaat of Mac correct zijn ingesteld. Problemen die worden veroorzaakt door een onjuiste datum en tijd, kun je eenvoudig oplossen door de juiste informatie in te voeren.

• Zorg ervoor dat je geen belangrijke informatie kwijtraakt door kopieën van de bladwijzers te maken.

• Kijk hoeveel bladwijzers de map bevat als de bladwijzers niet op al je apparaten in dezelfde volgorde worden weergegeven. Als de map meer dan 500 bladwijzers bevat, is de volgorde van bladwijzers mogelijk niet op alle apparaten hetzelfde.

Als je een bladwijzer wilt terughalen die je in de afgelopen 30 dagen hebt verwijderd, kun je dit doen via iCloud.com. Klik op 'Accountinstellingen' en klik onder 'Geavanceerd' op 'Herstel bladwijzers'.

Lees hier meer voor hulp bij het gebruik van iCloud-tabbladen.

Follow the steps for your device:

iPhone, iPad, iPod touch

Controleer na elke stap of het probleem aanhoudt.

Schakel Bladwijzers in en werk het apparaat bij

Controleer de internetverbinding

1. Open Safari en ga naar www.apple.com/nl. Als je geen verbinding met het internet kunt maken, worden de iCloud-bladwijzers en -leeslijst* niet bijgewerkt in de Safari-app. Zoek hulp bij het oplossen van problemen met de internetverbinding.

2. Open een veilige website op het iOS-apparaat om te zien of je toegang hebt tot poorten 80 en 443. Voor Safari is toegang tot poort 443 vereist om updates tussen iCloud en je apparaten te pushen.

* Leeslijst wordt alleen ondersteund op iOS- en macOS-apparaten.

Controleer je accountgegevens

Controleer of je bent ingelogd met dezelfde Apple ID die je ook op je andere ondersteunde apparaten gebruikt. Tik op 'Instellingen' > '[je naam]'.

Start Safari opnieuw

Sluit en start de Safari-app op het iOS-apparaat opnieuw. Als je niet zeker weet hoe je Safari sluit, volg je deze stappen.

Schakel iCloud-bladwijzers uit en opnieuw in

1. Tik op 'Instellingen' > '[je naam]' > 'iCloud'.

2. Schakel Safari uit.

3. Kies 'Verwijder van [apparaat]' als de gegevens op een of meerdere van je computers worden bewaard. Kies in het andere geval 'Bewaar op [apparaat]'.

4. Wacht een paar minuten en schakel vervolgens Safari opnieuw in.

Het apparaat herstarten

Herstart het apparaat. Als je niet zeker weet hoe je dit moet doen, volg je deze stappen.

Mac

Controleer na elke stap of het probleem aanhoudt.

Schakel iCloud-bladwijzers in en voer een upgrade van de software uit

Controleer de internetverbinding

1. Stop Safari en open de app opnieuw.

2. Probeer in Safari www.apple.com/nl te openen. Als je geen verbinding met internet kunt maken, worden de iCloud-bladwijzers en -leeslijst niet bijgewerkt in de Safari-app. Zoek hulp bij het oplossen van problemen met de internetverbinding.

3. Open een veilige website vanaf de Mac om te zien of je toegang hebt tot poort 80 en 443. Voor Safari is toegang tot poort 443 vereist om updates tussen iCloud en je apparaten te pushen.

Controleer je accountgegevens

Kies het Apple-menu  en klik op 'iCloud'. Controleer of je bent ingelogd met dezelfde Apple ID die je ook op je andere ondersteunde apparaten gebruikt.

Schakel iCloud-bladwijzers uit en opnieuw in

1. Stop Safari.

2. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'. Als je macOS Catalina gebruikt, klik je op 'Apple ID'. Klik op 'iCloud'.

3. Hef de selectie van Safari op.

4. Stop Systeemvoorkeuren en wacht ongeveer één minuut.

5. Open Systeemvoorkeuren en klik op 'iCloud'.

6. Selecteer Safari.

7. Open Safari.

De computer herstarten

Start de computer opnieuw op en controleer of het probleem aanhoudt.

Microsoft Windows

Controleer na elke stap of het probleem aanhoudt.

Controleer de systeemvereisten

Controleer of de pc en de browser aan de systeemvereisten voor iCloud voldoen.

Controleer de internetverbinding

1. Probeer www.apple.com/nl te openen. Als je geen verbinding met internet kunt maken, worden de iCloud-bladwijzers niet bijgewerkt. Zoek hulp bij het oplossen van problemen met de internetverbinding.

2. Open een veilige website om te zien of je toegang hebt tot poorten 80 en 443. Voor Safari en Internet Explorer is toegang tot poort 443 vereist om updates tussen iCloud en je apparaten te pushen.

Sluit iCloud voor Windows af en open het opnieuw

Als je een browser installeert terwijl iCloud voor Windows geopend is, moet je iCloud voor Windows afsluiten en opnieuw openen. De nieuwe browser wordt dan weergegeven in de lijst 'Bladwijzeropties' in de voorkeuren voor iCloud voor Windows.

Controleer de instellingen

Open iCloud voor Windows en controleer of je bent ingelogd met dezelfde Apple ID die je ook op je andere ondersteunde apparaten gebruikt.

Vernieuw de browser

Soms worden recente wijzigingen die je in de webbrowser doorvoert, niet bijgewerkt op je andere apparaten (of andersom). Sluit de webbrowser af en open deze opnieuw om de wijzigingen door te voeren.

In Google Chrome worden bladwijzers mogelijk niet zo snel bijgewerkt als in Internet Explorer* of Firefox.

*Als je iCloud voor Windows 10 of nieuwer gebruikt in Internet Explorer, worden je bladwijzers mogelijk in een andere volgorde weergegeven.

Controleer de bladwijzers in een andere browser

Als je iCloud-bladwijzers niet kunt gebruiken met één browser, probeer je ze met een andere browser te gebruiken.

De Edge-browser van Microsoft in Windows 10 ondersteunt geen iCloud-bladwijzers. Als je iCloud-bladwijzers wilt gebruiken in Windows 10, gebruik dan een ondersteunde browser, zoals Google Chrome, Mozilla Firefox of Internet Explorer. Meer informatie over de systeemvereisten voor iCloud.

Als je bijvoorbeeld normaal gesproken Internet Explorer gebruikt, kun je Firefox proberen. Als je dit probleem alleen ervaart in een specifieke browser, volg je de browserspecifieke stappen in dit gedeelte. Als het probleem meer dan een browser treft, controleer je of er problemen zijn met de computer en netwerkinstellingen en -verbindingen.

Controleer de locatie van de map Favorieten in Internet Explorer

Als je de opslaglocatie van Favorieten (bladwijzers) in Internet Explorer hebt gewijzigd, worden je favorieten niet automatisch bijgewerkt op je andere apparaten. Zo los je dit probleem op:

1. Open iCloud voor Windows.

2. Hef de selectie van Bladwijzers op en klik op Toepassen.

3. Verander de locatie van de map Favorieten terug naar de standaardlocatie (doorgaans C:\Gebruikers\gebruikersnaam\Favorieten).

4. Keer terug naar iCloud voor Windows, selecteer Bladwijzers en klik op Toepassen.

Activeer de bureaubladmodus in Internet Explorer 10 of Google Chrome

Doe het volgende om de bureaubladmodus als standaardmodus in te stellen in Internet Explorer 10:

1. Open Internet Explorer.

2. Klik op 'Extra' > 'Internetopties' en klik op de tab 'Programma's'.

3. Selecteer 'Altijd in Internet Explorer op het bureaublad'. Klik op 'OK'.

4. Selecteer het aankruisvak 'Internet Explorer-tegels openen op het bureaublad'. Klik op 'OK'.

Ga als volgt te werk om de bureaubladmodus in te stellen als standaardmodus in Google Chrome:

1. Open Chrome.

2. Selecteer achtereenvolgens Chrome en 'Chrome opnieuw openen op het bureaublad'.

• Als je de optie 'Chrome opnieuw openen in Windows 8-modus' ziet, gebruik je standaard al de bureaubladmodus.

De extensie of add-on voor iCloud-bladwijzers activeren in Google Chrome of Firefox

Google Chrome:

1. Open Chrome.

2. Klik op het Chrome-menu in de rechterbovenhoek en kies 'Meer hulpprogramma's' > 'Extensies'.

3. Selecteer het aankruisvak 'Inschakelen' naast iCloud-bladwijzers.

Firefox:

1. Open Firefox

2. Kik op het Firefox-menu in de rechterbovenhoek en kies 'Add-ons en thema's'.

3. Klik op 'Extensies'.

4. Klik naast iCloud-bladwijzers op 'Inschakelen'.

Schakel iCloud-bladwijzers uit en opnieuw in

1. Sluit de browser.

2. Open iCloud voor Windows.

3. Hef de selectie van het aankruisvak 'Bladwijzers' op en klik op 'Toepassen'.

4. Wacht een paar seconden, selecteer 'Bladwijzers' en klik op 'Toepassen'.

5. Open de browser.

De computer herstarten

Nadat de computer opnieuw is opgestart, controleer je of het probleem aanhoudt.

Stop de automatische updates van bladwijzers in Google Chrome of Firefox

Als je het automatisch bijwerken van bladwijzers in Google Chrome of Firefox wilt stoppen, schakel je de iCloud-extensie of -add-on uit:

1. Open iCloud voor Windows.

2. Klik naast Bladwijzers op Opties.

3. Schakel het aankruisvak Chrome of Firefox uit. Klik op 'OK'.

4. Klik achtereenvolgens op 'Toepassen' en op 'Verwijderen'.

• Als je Chrome hebt uitgeschakeld in iCloud voor Windows, wordt het tabblad 'Extensies' geopend in Chrome. Om de extensie uit te schakelen, hef je de selectie van 'Inschakelen' naast de extensie iCloud-bladwijzers op of klik je op de prullenmand om de extensie te verwijderen.

• Als je Firefox hebt uitgeschakeld in iCloud voor Windows, wordt de Add-onbeheerder van Firefox geopend. Klik op 'Uitschakelen' naast de add-on 'iCloud-bladwijzers' om de add-on uit te schakelen of klik op 'Verwijderen' om de add-on te verwijderen.

Meer informatie

Lees hoe je iCloud-bladwijzers gebruikt met Firefox of Google Chrome voor Windows.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.