Mac OS X: bij dubbel klikken op een document wordt het verkeerde programma geopend

Bij dubbel klikken op een bestand, bijvoorbeeld een document, wordt niet het juiste programma geopend.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Mac OS X 10.0-10.0.4

1. Selecteer het document door te klikken op het documentsymbool in 'Finder'.
2. Kies 'Toon info' uit het Archief-menu.
3. Kies 'Programma' uit het menu 'Toon'.
4. Selecteer de optie 'Een bepaald programma'.
5. Kies het gewenste programma uit het venstermenu.

Mac OS X 10.1 en hoger

1. Selecteer het document door te klikken op het documentsymbool in 'Finder'.
2. Kies 'Toon info' uit het Archief-menu.
3. Kies 'Open met programma' uit het bovenste venstermenu in het infovenster.
4. Kies het gewenste programma uit het onderste venstermenu in het infovenster. Als u een programma wilt selecteren dat niet in de lijst voorkomt, kiest u 'Andere'.
5. Als u alle documenten van dit type met het geselecteerde programma wilt openen, klikt u op 'Wijzig alles'.