Als je geen geluid of vervormd geluid hoort uit de luidspreker van een iPhone, iPad of iPod touch

Als je iemand niet goed kunt verstaan, gekraak of ruis hoort of problemen hebt met de geluidskwaliteit, lees je hier wat je moet doen.

Volg deze stappen

1. Schakel de stille modus uit:

• Als het apparaat een belsignaalschakelaar heeft, schuif je deze naar voren, in de richting van het beeldscherm, zodat er geen oranje meer te zien is bij de knop. Als je een iPhone met een actieknop of een iPad gebruikt, kun je ook vanuit de rechterbovenhoek omlaag vegen om het bedieningspaneel te openen en controleren of de stille modus uitgeschakeld is. Lees hoe je het bedieningspaneel opent op een iPhone of een iPad.

Belsignaalschakelaar op een iPhone
    • Als je iPhone een actieknop heeft en deze is ingesteld op de stille modus, druk je erop. Je kunt ook de functie wijzigen die door de actieknop wordt geactiveerd.

2. Ga naar 'Instellingen' > 'Focus' > 'Niet storen' en controleer of 'Niet storen' is uitgeschakeld.

Contact opnemen met Apple Support

Als je de geluidsinstellingen hebt gecontroleerd en het apparaat nog steeds geluidsproblemen vertoont, neem je contact op met Apple Support om de serviceopties te bespreken.

Als je zelf nog andere stappen wilt proberen

Hieronder vind je nog enkele stappen die je desgewenst zelf kunt proberen. Na het uitvoeren van deze stappen moet je mogelijk alsnog contact opnemen met Apple Support om de serviceopties te bespreken.

1. Verwijder alle schermbeschermers, folie of hoesjes van je apparaat.

2. Controleer of de luidsprekeropening niet verstopt of vuil is. Op de iPhone controleer je ook nog of de ontvanger niet verstopt of vuil is.

3. Reinig indien nodig de opening van de luidspreker of ontvanger met een zacht borsteltje. Het borsteltje moet schoon en droog zijn.

4. Ga naar 'Instellingen' > 'Geluiden' (of 'Instellingen' > 'Horen en voelen') en schuif de schuifknop 'Beltoon en meldingen' een paar keer heen en weer. Als je geen geluid hoort, of als de luidsprekerknop op de schuifregelaar 'Beltoon en meldingen' grijs is, heeft de luidspreker mogelijk service nodig.

5. Als je wel geluid hoort, probeer je te bellen met je iPhone en zet je de telefoonluidspreker aan. Op de iPad of iPod touch start je een FaceTime-gesprek. Als je nog steeds niets hoort, of alleen ruis of gekraak, ligt het mogelijk aan het netwerk of de ontvangst. Probeer op een later tijdstip of vanaf een andere locatie opnieuw te bellen.

FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.