Apparaatinschrijvingsprogramma: een goed begrip van Apple klantnummers, DEP Reseller ID's en DEP-klant-ID's

Wanneer u zich inschrijft bij het apparaatinschrijvingsprogramma, moet u een Apple klantnummer of DEP Reseller ID opgeven.

Wanneer u zich inschrijft bij het apparaatinschrijvingsprogramma, moet u een Apple klantnummer of DEP Reseller ID opgeven.

Een Apple klantnummer is een accountnummer die door Apple aan uw onderneming wordt toegewezen. Dit nummer wordt gebruikt om hardware of software van Apple rechtstreeks bij Apple aan te schaffen. Als u rechtstreeks bij Apple aanschaft maar het Apple klantnummer niet weet, neemt u contact op met de inkoopmedewerker, de financiële afdeling of het Apple-accountteam.

Een DEP Reseller ID is een uniek identificatienummer dat Apple aan alle erkende Apple-resellers (inclusief mobiele aanbieders) geeft die aan het apparaatinschrijvingsprogramma deelnemen. Als u aankopen doet bij een deelnemende reseller maar de DEP Reseller ID niet weet, neemt u contact op met de reseller. Als de reseller nog niet deelneemt aan het apparaatinschrijvingsprogramma, kunt u deze doorverwijzen naar de distributeur of het Apple-accountteam voor meer informatie.

Nadat u zich bij het apparaatinschrijvingsprogramma hebt ingeschreven, ontvangt u een DEP-klant-ID.

Een DEP-klant-ID is een uniek identificatienummer bij het apparaatinschrijvingsprogramma. Log in bij deploy.apple.com om uw DEP-klant-ID te vinden. Klik vervolgens in de rechterbovenhoek op uw naam en kies 'Institution Details' (Organisatiegegevens) in het venstermenu.

Wanneer u uw DEP-klant-ID aan een deelnemende erkende Apple-reseller geeft, geeft u die reseller toestemming om de bij deze reseller aangeschafte apparaten aan Apple door te geven om ze bij het apparaatinschrijvingsprogramma in te schrijven. Nadat de reseller uw aankopen heeft doorgegeven, kunt u die apparaten via het apparaatinschrijvingsprogramma beheren.

U kunt meerdere Apple klantnummers of DEP Reseller ID's gebruiken

Als u een grote organisatie vertegenwoordigt, zoals een schooldistrict, hebt u meerdere Apple klantnummers. U kunt apparaten zowel rechtstreeks bij Apple als bij een of meerdere resellers aanschaffen. U kunt tijdens de inschrijving meerdere Apple klantnummers of DEP Reseller ID's toevoegen of na de inschrijving door te klikken op 'Add Reseller / Supplier' (Voeg reseller/leverancier toe) in de Institution Details (Organisatiegegevens) (zie hierboven).