iOS: over diagnostische mogelijkheden

iOS biedt de volgende diagnostische mogelijkheden om IT-afdelingen van ondernemingen, ontwikkelaars en AppleCare te helpen bij het oplossen van problemen.

Voor elk van deze diagnostische mogelijkheden moeten gebruikers hun apparaat hebben ontgrendeld en ermee hebben ingestemd een andere computer te vertrouwen. Alle gegevens die tussen het iOS-apparaat en de vertrouwde computer worden overgezet, zijn versleuteld met sleutels die niet worden gedeeld door Apple. Gebruikers die de synchronisatie via wifi in iTunes hebben ingeschakeld op een vertrouwde computer, hebben ook via die computer draadloze toegang tot die voorzieningen.

1. com.apple.mobile.pcapd

pcapd ondersteunt het vastleggen van diagnostische pakketten van een iOS-apparaat naar een vertrouwde computer. Dit is handig voor het stellen van diagnoses en oplossen van problemen met apps op het apparaat en zakelijke VPN-verbindingen. In iOS 8 en hoger is deze mogelijkheid alleen nog via de USB-interface beschikbaar, niet meer via wifi. Meer informatie vind je op developer.apple.com/library/ios/qa/qa1176.

2. com.apple.mobile.file_relay

file_relay ondersteunt in beperkte mate het kopiëren van diagnostische gegevens van een apparaat. Deze voorziening staat los van door gebruikers gegenereerde reservekopieën, heeft geen toegang tot alle gegevens op het apparaat en respecteert iOS-gegevensbescherming. Technici van Apple gebruiken file_relay op interne apparaten om klantconfiguraties te kwalificeren. AppleCare kan, met toestemming van de gebruiker, deze tool ook gebruiken om relevante diagnostische gegevens van de apparaten van gebruikers te verzamelen. In iOS 8 en hoger vereist deze mogelijkheid aanvullende configuratie voor gebruik.

3. com.apple.mobile.house_arrest

house_arrest wordt door iTunes gebruikt om documenten over te zetten van en naar een iOS-apparaat voor apps die deze functionaliteit ondersteunen. Dit wordt ook door Xcode gebruikt om te helpen bij de overdracht van testgegevens naar een apparaat terwijl een app in ontwikkeling is.

Extra informatie:

iOS: de waarschuwing 'Vertrouw je deze computer?'

iOS: je gegevens synchroniseren met iTunes